Maak kennis met Experte Renata Rehor – het juiste recept voor elke prestatie

Beste Sunday Runners,

de komende weken zullen we jullie onze Sunday Runday experts voorstellen. We leggen hen elk 10 prangende vragen voor en bepalen op die manier hun loop-identiteit.

Onder het motto “ladies first”, is de vuurdoop voor Renata Rehor, een Zwitserse felle snelle” die al enige tijd in België woont.

Renata jogde al enkele jaren tot ze 7 jaar geleden besloot om gestructureerd te gaan trainen en zich aan de marathon te wagen.

Ze stelde toen vast dat er een enorm gat gaapte tussen de wetenschappelijke theorie rond hardloopvoeding en hoe dat te vertalen naar dagdagelijkse gezonde en makkelijke recepten. Ze dook de literatuur in en tegelijk ook de keuken in. Het resultaat daarvan is haar bestseller Food2Run.

Vraag 1: Wanneer ik niet aan het hardlopen ben, dan deel ik mijn passie rond gezonde sportvoeding, creëer ik nieuwe recepten of boeken, begeleid ik mijn kinderen op hun levensweg, reis ik of slaap ik. Soms moeilijk kiezen!

Vraag 2: Mijn favoriete hardloop afstand is … de marathon. Deze koninginnenafstand blijft een tough cookie om onder de knie te krijgen. Ik droom van een trail in de Zwitserse bergen.

Vraag 3: Mijn favoriete training is … een zware interval tegen de chrono. Het samenspel van inspanning en concentratie, daar kick ik op. Want dit echt 100% goed uitvoeren lukt maar zelden.

Vraag 4: De essentie van hardlopen is … zoals een Zwitsers zakmes dat je in tal van situaties kan gebruiken: jezelf testen, grenzen verleggen, ontspannen, weglopen van je routine, mensen ontmoeten, vergeten, troost vinden, creativiteit boosten, gezondheid te verbeteren, gewicht verliezen…

Vraag 5: Mijn meest memorabele hardloopervaring is … de aankomstlijn van mijn eerste marathon, in Chicago. Dat was een ongeloof emotioneel moment. Een ander memorabel moment was toen mijn koplamp het begaf tijdens een night-trail met mijn zoontje. Ik volgde dan maar de lampjes van de kinderen en hun gebabbel. Kinderen lopen erg natuurlijk, op gevoel. Met hun achteraanlopen heeft me zelf een podium opgeleverd!

Vraag 6: Mijn meest gênante loopervaring is … mijn vijfde marathon. Ik besefte na 5km dat het niet zou gaan en mijn loopvrienden liepen mij allemaal vrolijk zwaaiend voorbij. Dat deed pijn, want ik had een zware voorbereiding achter de rug. Een dergelijke ervaring maakt deel uit van het lopen en maakt je sterker als mens en sporter.

Vraag 7: Mijn favoriete hardloopitem is … de splibelt. Een soort riem waar je van alles kan insteken. Telefoon, sportsnacks, sleutels,… Superhandig!

Vraag 8: Ik weet wel wat te vertellen over … gezond koken en eten met als doel je sportprestaties te verbeteren. Dat is mijn passie en die deel ik graag.

Vraag 9: Mijn belangrijkste tip voor hardlopers … wees jezelf en haal uit deze activiteit wat het voor jouw persoonlijk kan betekenen. Iedereen is uniek hierin.

Vraag 10: Ik kijk naar Sunday Runday want … ik doe niets liever dan mijn passie rond voeding en lopen delen met lopers van verschillende achtergronden. Anderen inspireren geeft ongelooflijk voldoening.

Renata, bedankt voor dit interview, we kijken met gezonde nieuwsgierigheid uit naar jouw workshop over sportvoeding!

Tot op zondag 29 april!

Interesse?
Schrijf je dan HIER in, de plaatsen zijn beperkt.

Sunday Runners Bart, Lien en Peter

PS Bekijk zeker ook onze video teaser om alvast in de stemming te komen.
PPS Meer info over data, tarieven en locatie vind je hier.

foo2runRenata Rehor-Food2Run -(c)Jehanne Moll-5520

5 gedachten over “Maak kennis met Experte Renata Rehor – het juiste recept voor elke prestatie

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: