Maak kennis met Benny Fischer – van zaalvoetballer tot hardloopkampioen

Beste Sunday Runners,

Tromgeroffel.

Vandaag onthullen wij onze eerste Sunday Runday Mystery Runner. Dit wordt niemand minder dan Benny Fischer, één van onze Belgische hardloop-toppers!

Na acht jaar zaalvoetballen in de tweede klasse, ruilde hij 6 jaar geleden het zaalvoetballen voor hardlopen. Benny liep voor zijn plezier en om de conditie te onderhouden. Echter, gaandeweg ontdekte Benny zijn talent.

Jaar na jaar verbeteren de prestaties, en al snel begonnen de overwinningen zoet te smaken. Benny is een vaste podiumgast op 5km en 10km wedstrijden. Recent won Benny ook een trail, de North C Trail, na 20km klieven door het zand. Straf!

Met zijn PR van 2u27 op de marathon kwam Benny erg dicht bij een podiumplaats op het Belgisch kampioenschap marathon in Eindhoven vorig jaar.

Petje af!

Benny’s warme persoonlijkheid en passie voor hardlopen werken aanstekelijk! Benny deelt graag zijn ervaring met anderen, wat van hem een uitstekende coach maakt voor lopers – van elk niveau!

Benny zal tijdens het Sunday Runday weekend aanwezig zijn, de groepsduurlopen begeleiden, en zijn ervaring delen rond verantwoord trainen. Maak je niet ongerust, een duurloop aan 6:00 min/km zal lukken voor Benny! 😉

Ook aan Benny leggen wij onze 10 prangende vragen voor.

Vraag 1: Wanneer ik niet aan het hardlopen ben, dan … spendeer ik quality time met het vrouwtje, en dan kan ik ervan genieten om eens lekker te tafelen, of naar de cinema te gaan. 

Vraag 2: Mijn favoriete hardloop afstand is … Dat zijn er twéé, eigenlijk: de marathon en de 10 km. Het liefst loop ik in het bos, of op de dijk van Oostende

Vraag 3: Mijn favoriete training is … de lange rustige duurloop! 

Vraag 4: De essentie van hardlopen is … Vrij zijn! Vrij zijn van gedachten, vrijheid van nieuwe paadjes te ontdekken, vrijheid om te doen waar je op dat moment zin in hebt. 

Vraag 5: Mijn meest memorabele hardloopervaring is … finishen op de marathon van Eindhoven. De laatste kilometers afzien terwijl talloze mensen je aanmoedigen en dan  opgewacht worden door vrouw en familie aan de finish. Echte kippenvelmomenten! 

Vraag 6: Mijn meest gênante loopervaring is … toen tijdens een training de nood hoog was en ik tussen de struiken mijn behoefte deed. Op dat eigenste moment passeerde er net een klein wielerpeloton … ! De nodige opmerkingen waren mijn deel 😉

Vraag 7: Mijn favoriete hardloopitem is … mijn Garmin Forerunner 235, deze kan ik absoluut niet missen! 

Vraag 8: Ik weet wel wat te vertellen over … “hard” lopen, trainingsschema’s, wedstrijdaanpak, en anderen motiveren. 

Vraag 9: Mijn belangrijkste tip voor hardlopers … sla geen stappen over! De belangrijkste training is de rustige duurloop. Bouw stelselmatig op. Probeer niet elke training sneller en sneller af te werken. 

Vraag 10: Ik kijk naar Sunday Runday want … een heel weekend lang praten over hardlopen, en luisteren naar anderen, en dan nog een fijne duurloop op het programma, wat kan dat nu overtreffen?

Bedankt voor dit interview, Benny!  We kijken al uit naar jouw aanstekelijke enthousiasme!

Tot op zondag 28-29 april!

Interesse? Schrijf je dan HIER in, de plaatsen zijn beperkt. 

Sunday Runners Bart, Lien en Peter

P.S. Meer info over data, tarieven en locatie vind je hier
P.P.S. Bekijk zeker ook onze video teaser om alvast in de stemming te komen.
P.P.P.S. Eerder verschenen in de reeks: Renata Rehor – het juiste recept voor elke prestatie

27545475_1936904736627731_7452299635610148956_n.jpg

 

Een gedachte over “Maak kennis met Benny Fischer – van zaalvoetballer tot hardloopkampioen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: