Interview met Sunday Runday expert Dominiek De Meulemeester: mentale weerbaarheid doet grenzen verleggen!

Beste Sunday Runners,

Vandaag willen we jullie graag voorstellen aan Dominiek De Meulemeester.

Dominiek is geen “doordeweekse” hardloper, hij is een ultraloper. Maar hij is zelfs geen “doordeweekse” ultraloper, hij is een van die zeldzame mega avontuurlijke ultra-lopers die niet terugschrikken voor een tochtje van 100 kilometer of meer, zelfs niet in de meest barre omstandigheden … zoals bijvoorbeeld in een poolgebied! Hoe komt ie er toch bij?

Dominiek zal een workshop geven rond mentale weerbaarheid. Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek zal hij aantonen op welke manier ons lichaam onze geest  voor de gek kan houden (en omgekeerd). Hij zal aantonen dat de meeste fysieke barrières enkel maar in ons hoofd zitten. Je lichaam kan veel meer dan je zelf voor mogelijk houdt !

Dominiek stampte Runcoach uit de grond en organiseert Trail Run Expeditions naar Groenland samen met Dixie Dansercourt, onze Belgische poolpionier en expert.

Ook aan Dominiek leggen wij onze 10 prangende vragen voor.

Vraag 1: Wanneer ik niet aan het hardlopen ben, dan … geniet ik van mijn gezin. En op sportief gebied waag ik me ook mountainbike, zwemmen, kayakken en zeilen, zolang het maar buitensporten zijn!

Vraag 2: Mijn favoriete hardloop afstand is … de ultra-trail. Elke ondergrond is goed, zolang het maar geen asfalt bevat! Ik woonde 5 jaar lang in Zwitserland waar mijn liefde voor hardlopen in de bergen en in de ongerepte natuur haar oorsprong kent. Vandaar dat voor mij de sprong naar trailrun expedities naar het verre Groenland slechts een kleine sprong was.

Vraag 3: Mijn favoriete training is … de lange duurloop. Liefst aan de kust of in het Heuvelland.

Vraag 4: De essentie van hardlopen is … vrijheid! Eens ik in een goeie flow geraak, lijkt het wel op vliegen, de ultieme vorm van vrijheid. Tegelijk is lopen voor mij zelfs een metafoor voor het leven. Ik krijg een heldere kijk op de dingen, leer loslaten, leer mijn eigen grenzen aftasten en verleggen. Ik haal er enorm veel zelfvertrouwen en voldoening uit.

Vraag 5: Mijn meest memorabele hardloopervaring is … de Swiss Irontrail! 201 kilometer en zo’n 12.000 hoogtemeters in het hooggebergte. Nadien beloofde ik dat ik nooit nog over die afstand zou gaan, want ik leek wel een soldaat die van het front terugkwam bij aankomst. Ondertussen is dit al wat gezakt en zou ik toch ooit weleens de Tor des Géants willen lopen.

Vraag 6: Mijn meest gênante loopervaring is … de voorbije Nort C Trail! Na een 9de plaats vorig jaar, finishte ik dit jaar op een 144ste plaats op de 50km. Onvoorbereid door een hectische verhuis en een vervelende hernia deed ik toch mee, maar ik denk niet ooit zo te hebben afgezien! Ik ben absoluut niet competitief, dus die plaats doet er niet zoveel toe … dacht ik … maar na zo’n offday is het toch even slikken!

Vraag 7: Mijn favoriete hardloopitem is  mijn Salomon S-Lab Sense schoenen. Al jaren loop ik met niets anders meer. Ze zijn zo minimaal dat je niet voelt dat ze je aanhebt en toch heb je grip en bescherming. Super gewoon, maar niet voor iedereen. Je moet een goede voorvoetlanding hebben, wil je met schoenen zonder demping lopen. 

Vraag 8: Ik weet wel wat te vertellen over …  health coaching. Ik krijg enorm voldoening van het begeleiden van anderen naar een gezonde(re) levenswijze, via voldoende beweging, sport, gezonde voeding en mentale veerkracht.

Vraag 9: Mijn belangrijkste tip voor hardlopers … luister naar je lichaam, maar ook niet te veel! Met andere woorden, grenzen verleg je niet binnen je comfortzone. Het is een kwestie van een goeie balans vinden tussen de intensiteit van je trainingen en voldoende recovery. En natuurlijk GENIETEN!

Vraag 10: Ik kijk naar Sunday Runday want … de eerste editie was meteen een topdag. Dat smaakt uiteraard naar meer!

Bedankt voor dit interview, Dominiek!  We zullen ons alvast mentaal voorbereiden op je grensverleggende workshop!

Tot op zondag 28-29 april!

Interesse? Schrijf je dan HIER in, de plaatsen zijn beperkt. 

Sunday Runners Bart, Lien en Peter

P.S. Meer info over data, tarieven en locatie vind je hier

P.P.S. Bekijk zeker ook onze video teaser om alvast in de stemming te komen en like onze Facebook event pagina, zo blijf je makkelijk op de hoogte

P.P.P.S. Ontdek ook de andere Sunday Runday experts

Maak kennis met Benny Fischer – van zaalvoetballer tot hardloopkampioen
Maak kennis met expert Jeroen Van Lier – actief herstel voor topprestaties
Maak kennis met Experte Renata Rehor – het juiste recept voor elke prestatie

Afbeeldingsresultaat voor dominiek de meulemeester

Afbeeldingsresultaat voor dominiek de meulemeester

2 gedachten over “Interview met Sunday Runday expert Dominiek De Meulemeester: mentale weerbaarheid doet grenzen verleggen!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: