Maak kennis met … Hedwig

Hedwig 4Beste lezers,

Vandaag stellen wij aan u voor: Hedwig.

Hedwig schrijft een fijne blog, dus mocht u vijf minuutjes de tijd hebben, en anders ook, dan leest u hier alvast een en ander van en over Hedwig.

Stel u voor, recent ontvingen wij de heuglijke tijding dat Hedwig zal deelnemen aan Runday Sunday (op 29 april).

U ziet de taferelen al voor u: het ontlokte bij Bart, Lien en mezelf een spontaan vreugdedansje!

Weliswaar een digitaal vreugdedansje via Facebook, want wij communiceren via Messenger. De privacy-risico’s nemen wij dan maar voor lief.

Hedwig 3In ieder geval: Joepie, joepie, joepie, ons event krijgt nu internationale allures! 🙂

Ha, en wie is Hedwig nu precies? Wel, Hedwig is een mooie vrouw, als u mijn bescheiden mening dienaangaande zou vragen, en anders ook, en zij is een gedreven hardloopster, zeg gerust, categorie “fanatiek“.

Zoals zichzelf omschrijft: “Een overmoedige moeder die de marathon van New York wilde lopen, dat ook deed, en nu niet meer kan stoppen!” 🙂

Voilà. Niet getreuzeld, en vooruit met de spreekwoordelijke geit.

Wij stelden enkele prangende vragen aan Hedwig:

Hedwig 21. “Dag Hedwig, jij doet aan hardlopen sinds …” ?

“Sinds 2013. Nu toch alweer 5 jaar. Ik ben begonnen omdat ik eigenlijk niet veel anders te kiezen had. Toen ik vrij kort na elkaar twee kinderen gekregen had, merkte ik dat ik weer wilde sporten. Vanwege allerlei redenen bleef hardlopen over als sport die ik op regelmatige basis kan beoefenen.

Klein probleem: ik had er een intense hekel aan.

Gelukkig bleek dit al snel niet meer het geval.”

2. “Als je niet aan het hardlopen bent, dan … ?”

“Dan schrijf ik aan mijn blog. En dan schrijf ik in het geheim aan het boek dat ik al heel lang wil schrijven. Daarnaast doe ik nu en dan interim recruitment opdrachten, dat is mijn ‘officiële’ beroep. En ik zorg voor onze zoon en dochter. En ook voor mijn man Eelco ;-)”

3. “Jouw favoriete afstand en terrein zijn …?”

“Alles vanaf 10 kilometer vind ik fijn, maar toch vooral de marathon! Die afstand loop ik graag op verharde ondergrond, maar als ik train, dan vind ik struinen over de hei, het strand of door het bos ook heerlijk.”

4. “Jouw favoriete training is … ?”

“Mijn trainer Tiny zou nu zeggen: “60 minuten D2/3 5*3 minuten”. Oftewel: een uurtje lopen op tempo 2 (‘middel-snel tempo) met 5 keer 3 minuten versnellen naar mijn snelste trainingstempo. Heerlijk!”

Hedwig 15. “De essentie van hardlopen is voor jou … ?”

“Genieten op verschillende vlakken en niveaus. Daar zou ik een blog op zich aan kunnen wijden.

Maar je kan daarbij denken aan: genieten van tijd voor jezelf, de ontspanning die je krijgt, hoe sterk je wordt, je hoofd leegmaken, al het moois om je heen, gedachten op een rijtje krijgen, de cadans van het lopen, de rust die je vindt.

Maar ook ;het wedstrijdgevoel, de wil om beter te worden, het geluk dat je voelt bij een PR maar ook hoe sterk je wordt als het eens minder gaat maar je daar bovenop komt.”

6. “Jouw meest memorabele hardloopervaring is … ?”

“Dat vindt ik een moeilijke vraag. Het zijn er al zo veel.

Hardlopen heeft mij zo enorm veel gegeven! Ik denk dat ik kies voor het lopen van mijn (qua prestatie) slechtste marathon tot nu toe, maar qua beleving de meest indrukwekkende marathon, de Boston marathon. Legendarisch!”

6. “Jouw meest gênante loopervaring is … ?”

“Die heb ik eigenlijk niet. Ik lees regelmatig over poep- en plasellende, over overgeven, snot etc. Zeg maar alle lichaamssappen die een mens heeft gecombineerd met hardlopen, maar ik heb zelf amper een dixi bezocht tijdens het lopen.

Ik kan mij verder ook niets geks herinneren. Dat komt misschien nog? :-)”

7. “Jouw favoriete hardloopitem / gadget is … ?”

“Mijn zonnebril. Met name in het voorjaar en de zomer kan ik niet zonder.”

Hedwig 58. “Jouw belangrijkste tip voor hardlopers is … ?”

“Ik heb op www.runhedwigrun.com een heel tabblad besteed aan tips & tricks, maar dat zijn vooral praktische zaken.

Meer emotioneel zou ik zeggen: houd jezelf heel.

Luister naar je lichaam, en geef het rust wanneer je voelt dat dit nodig is.

Een schema is niet heilig of in beton gegoten, dus afwijken mag.”

9. “Jij kijkt uit naar Sunday Runday, want … ?”

“Ik ben superbenieuwd naar de andere lopers en workshops! Ook al is het twee weken voor mijn volgende marathon (Kopenhagen) waar ik mij 100% op zal focussen, voor dit leuk uitstapje maak ik graag een uitzondering 😉 !”

OK! Dankjewel, Hedwig.

Wij kijken er naar uit om jou in real life te ontmoeten!

Oh, en wil jij er ook graag bij zijn op Sunday Runday, schrijf dan hier in?

https://sundayrunday.blog/inschrijven/

Met sportieve groeten,

Peter

 

Een gedachte over “Maak kennis met … Hedwig

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: